Bagaimana Caranya Memasak Yummy Mutton Dhal Curry a.k.a Dhalca

Mutton Dhal Curry a.k.a Dhalca. Dhalcha This dish is prepared by combination of dhal, mutton & vegetables. It is a perfect curry to make for briyani, pulao and either with idli, dosa. My family's favorite dish, cooked during festival days.

Mutton Dhal Curry a.k.a Dhalca Tender mutton pieces submerged in a dhal gravy with potatoes, carrots and brinjals swimming aimlessly. Add mutton, dhal, ginger, garlic, onion and Directions. Add mutton, dhal, ginger, garlic, onion and turmeric powder in a pot. Kamu dapat membuat Mutton Dhal Curry a.k.a Dhalca menggunakan 17 bahan-bahan dan 6 langkah-langkah. Begini cara Anda mengolahnya.

Bahan-bahan Mutton Dhal Curry a.k.a Dhalca

  1. Siapkan 1 kg dari Daging kambing bertulang.
  2. Siapkan 125 gr dari Kacang dhal atau k.hijau rendam semalam kupas kulitnya.
  3. Anda memerlukan 4 bh dari Kentang kupas masing2 belah dua.
  4. Persiapkan 2 bh dari Wortel kupas potong.
  5. Anda memerlukan 2 bh dari Terong belah dua potong sebesar kentang.
  6. Anda memerlukan 2 bh dari Tomat masing2 belah 4.
  7. Persiapkan 5 bh dari cabai hijau utuh.
  8. Persiapkan 4 batang dari Daun kari.
  9. Anda memerlukan 2 Butir dari Asam.
  10. Anda memerlukan 1 cangkir dari Air untuk merendam asam.
  11. Persiapkan Secukupnya dari Garam.
  12. Siapkan 600 ml dari Air jika kurang bisa ditambah secukupnya.
  13. Persiapkan 2 Sachet dari Santan instan.
  14. Siapkan 3 dari sd Sayur bumbu dasar Gingger Garlic.
  15. Siapkan 4 bh dari Cabai Merah.
  16. Siapkan 1 telunjuk dari Kunyit.
  17. Siapkan 3 SDM dari Rempah bubuk garam Masala.

Mutton Dhall Curry is a perfect treat for all non-vegetarians. This is best had with rice and makes a complete meal satisfying your taste buds and keeping Add the ingredients (C) and fry till oil rises and separates. Add boiled mutton and dhall, fry it, keep stirring. Pour thin coconut milk and bring it to a boil.

Mutton Dhal Curry a.k.a Dhalca petunjuk

  1. Ambil bumbu Gingger Garlic paste resep di sini Garlic and gingger paste https://cookpad.com/id/resep/4713002-garlic-and-gingger-paste.
  2. Tumis dengan daging kambing hingga berubah warna.
  3. Haluskan cabai merah dan kunyit beri rempah masala resep di sini Rempah Kari Bubuk a.k.a Garam Masala https://cookpad.com/id/resep/4720581-rempah-kari-bubuk-aka-garam-masala resep di bawah beri sedikit air masukkan pada tumisan daging hingga daging setengah matang jika perlu tambahkan air.
  4. Tuang santan dan sedikit air kemudian beri garam masukkan kacang dhal yg sdh di rebus sebentar atau kacang hijau kupas.
  5. Setelah kacang hijau setengah matang masukkan kentang dan wortel serta daun kari setelah keduanya hampir empuk masukkan terong tomat dan cabai hijau air asam masak hingga semua matang tes rasa hingga cukup rasa asam garamnya.
  6. Angkat dari api siap di hidangkan di mangkok saji....

Bengali Aloo Diye Keema Curry is prepared with mutton minced meat along with potato chunks and is a signature bengali delicacy. When a few grams of Keema cooked with a kilogram of Potato to make everybody happy, that was the time of Keema curry at my North Calcutta Residence. Creamy dhal curry with aromatic herbs and spices, perfect to be eaten with some bread or rice. It's a straightforward recipe and super easy to make. Dhal or dal if I'm not mistaken, is an Indian word that refers to split, dried pulses like peas, beans and lentils.

Comments